Att “scrapbooka”

Det är väl ingen som INTE hört talas om “scrapbooking” ?

När jag för första gången gjorde en sådan bok så visste jag inte ens om att det var scrapbooking jag sysslade med… detta var år 2000 och jag hade precis kommit hem från en två månaders USA-resa och samlade foton samt biljetter, mynt, kartor m m. i ett album, det var väldigt kul men ganska tidskrävande!

Det är kul att se hur mycket som skrivs och berättas om scrapbooking, det läggs upp filmer på YouTube, hela bloggar dedikeras till detta ämne och till och med Wikipedia har en egen sida om scrapbooking! Och givetvis tävlingar… http://donkens.blogg.se/2010/september/jag-anordnar-tavling.html

Jag måste dock säga att jag kan gilla att göra det lite bekvämt för mig… t ex skapa ett fotoalbum eller en fotobok digitalt och sen i efterhand modifiera det hela lite genom att t ex skriva för hand eller klistra in nån rolig pryl som minne! Det är mer min grej…

Scrapbooking är en engelsk term som kan användas när man i stället för att bara sätta in foton i album även sätter in en massa andra saker. Man klipper, klistrar och sätter in klistermärkenbiljetterdikter osv. Direkt översättning av ordet scrapbook är utklippsbok.