“Den bästa gåvan vi kan ge våra barn är lusten att läsa”

Jag kan inte annat än hålla med kommunalrådet Tove Klette (FP) i Lund när hon invigningstalade på Litteralundkonferensen den 25 oktober. Jag tror läsandet och därmed skrivandet är en viktig faktor för utveckling på alla plan… Vi på Solentro tycker det är extra roligt när unga gör böcker – ofta handlar det om sagoböcker där man själv har illustrerat eller så handlar det om hästböcker eller en kärleksförklaring till en vän eller pojk-/flickvän!

Litteralund är en bokfestival för barn och unga som anordnas varje år av Lunds kommun.Festivalen kan sägas stå på fyra ben. Här finns ett program för barn, ett för unga, ett för skola och ett konferensprogram med bland annat workshopar, författarmöten, samtal och presentation av forskning. Det var sistnämnda som invigdes i går. (Sydsvenskan)