Solentro samarbetar med Squoosh – LUST ATT SKRIVA!

Squoosh.se är en sida för dig som gillar att skriva. Och för dig som varken vill eller kan. Men som ändå måste. Tanken är att du ska få verktyg för att komma igång. Klicka på Skapa din egen bok på deras sida så kan du läsa mer om hur lätt det är att göra din egen bok eller gå direkt till http://egenbok.squoosh.solentro.se/

Webbsidan är framtagen under läsprojektet Bokens alla sidor 2008-2011, med stöd från Statens kulturråd. Det är Östergötlands webbaserade litteraturhus. Ninniii Söderberg, bibliotekarie vid Åby bibliotek och elever och lärare vid Hultdalsskolan i Åby, Norrköping har deltagit i utvecklingen av sidan. SQUOOSH drivs av Länsbibliotek Östergötland.

Squoosh bokskaparprogram (som drivs av Solentro) är helt webbaserat, ingen nedladdning av program behövs och är helt gratis att använda. Man kan skapa sin egen bokfotobokfotoalbumbröllopsbokexamensbok(yearbook), dopbokminnesbokbloggbokavskedsbok, “min första bok” – enkelhet, kreativitet och skapande ligger i fokus när du gör din egen bok.