Bevara det du skapar på nätet!

Hittade en intressant artikel som handlar om det digitalas tillgänglighet och förgänglighet… som jag berättat i tidigare inlägg så gör en hel del människor böcker av sina bloggar. En del för att de helt enkelt vill det och andra gör det för att bloggportalen de använder ska läggas ner! Bara för att saker finns på Internet och vi har det sparat det digitalt så behöver det inte innebära att det kommer att finnas för evigt…

Vi lever i tron att digitalt material – till skillnad från fysiska objekt – sparas, bara för att det en gång har lagts ut på nätet.” berättar Anders Mildner på Svenska Dagbladet. De typer av böcker som görs hos Solentro varierar oerhört men en sak har de oftast gemensamt – man vill bevara och berätta något! Berätta om semestern, sitt liv, arbetskollegorna, sin bästa vän, kärleken, familjen, året som gott, det första barnet, sina recept, sin examen, sitt bröllop och mycket mycket annat!

Solentro är helt webbaserad, ingen nedladdning av program behövs och är helt gratis att använda. Hos Solentro skapar man sin egen bokfotobokfotoalbumbröllopsbokexamensbok(yearbook), dopbokminnesbokbloggbokavskedsbok, “min första bok” – enkelhet, kreativitet och skapande ligger i fokus när du gör din egen bok. Lycka till!