Lite tips från en kund hos Solentro!

Tina Hagberg från Hemse är en av många som har valt att göra en egen bok hos Solentro! Jag ställde lite frågor och längre ner ser ni bilder från hennes bok.

Hur kom du på idén med att göra en gen bok?
– Jag har länge tänkt på att skriva en bok. Jag tycker om att skapa och forma till en helhet. Att få ihop mina lösa blad och försöka hitta en röd tråd blev en utmaning. Min dotters bilder fick större plats än jag från början tänkt, på så vis är hon också delaktig i min bok. Bilderna är vackra och har mening för mig!

Vad var roligast med att göra din egen bok?
– Det roligaste var att se boken ta form och själva skapandet!

Har du några tips till andra som vill göra en egen bok?
– Mitt tips är att se till helheten, mindre är ofta mer!

Vad har det betytt för dig och din omgivning att du gjort en bok som du kunnat dela med dig av?
– Jag skrev boken för att lämna ett minne efter mig och som lite vägledning till mina närmaste, men också för att förklara mig lite. Jag har en kronisk sjukdom och vill inte chansa på att jag inte får säga det jag vill ha sagt, dessutom kommer den att få stor betydelse för några som står mig mycket nära. Därför skrev jag boken!

Tinas tips tycker jag är värt att repetera; “…mindre är ofta mer!” Alltså, trots höga ambitioner tror jag det viktigaste är att faktiskt göra den där boken man har i sina tankar! Det finns ett ordspråk som passar väl in här:

Man ångrar sällan det man gjort, utan det man inte gjorde

Solentro är helt webbaserad, ingen nedladdning av program behövs och är helt gratis att använda. Hos Solentro skapar man sin egen bokfotobokfotoalbumbröllopsbokexamensbok(yearbook), dopbokminnesbokbloggbokavskedsbok, “min första bok” – enkelhet, kreativitet och skapande ligger i fokus när du gör din egen bok. Lycka till!