De sätter Malmö på litteraturkartan!

I höst släpper Torbjörn Flygt och Amanda Svensson nya romaner som återigen sätter det litterära Malmö på kartan.

För tio år sedan fick Torbjörn Flygt sitt definitiva genombrott med romanen ”Underdog”. Berättelsen om Johan Kraft, som växer upp i ett arbetarhem på Borgmästaregården i Malmö, och tar sig vidare genom livet för att bli en framgångsrik affärsjurist, blev en enorm succé och belönades med Augustpriset.

Amanda Svensson gav som 21-årig debutant  ut romanen ”Hey Dolly” för tre år sedan och den hyllades som en intensiv berättelse om den arga och frustrerade Dolly.

Hennes nya roman, ”Välkommen till den här världen:”, rymmer fler perspektiv och fler berättelser. I boken flyttar 21-åriga Greta från ett höstfuktigt Malmö till ett nattklubbsglittrande Köpenhamn där hon träffar romantikern Simon och den självförbrännande Claus.

Läs mer här på Sydsvenskan!

Foto: Peter Frennesson