Skrivtips och språkliga funderingar för unga!

– Författarens plikt är att få läsaren att vända blad och hjälpa människor att stå ut med sin vardag. Precis som gårdagens matinéfilmer gjorde en stor samhällsnytta, kan böcker hjälpa människor att hantera sina liv och glömma en stund, säger författaren Petter Lidbeck.

Lilla salen på Kulturens hus är fullsatt av barn och ungdomar. De skrattar högt, ibland lite generat och frågorna är många. De lyssnar till Petter Lidbeck som bjudits in av lärare på Ormbergsskolan. Öppenhjärtigt delade han med sig av skrivtips och språkliga funderingar. En devis, bland många, är “hellre ett felstavat kärleksbrev än ett rättstavat hatbrev” en annan att “de bästa historierna är när man skrivet mycket om något litet“.

Läs mer om Ormbergsskolans satsning här!

Foto: Norrbottens Kuriren