En pappas lycka!

Christian Stadeus från Älmhult ville hedra sin pappa på hans födelsedag genom att ge honom en bok med berättelser och hälsningar från vänner och familj! Jag ställde lite frågor till honom och längre ner ser ni lite bilder från när hans pappa mottog boken.

Hur kom du på idén med att göra en egen bok att ge bort som present?
– Jag ville ge honom en personlig 70-årspresent med mycket tanke & kärlek och presenten skulle även vara varaktig. Att göra en personlig bok med hjälp av familj, släkt, vänner och arbetskamrater på Solentro tyckte jag var den perfekta presenten.

Vad var roligast med att göra din egen bok?
– Det var att få läsa alla hälsningar, tal och berättelser till min pappa från familj, släkt, vänner & arbetskamrater. Medan jag skrattade och blev rörd om vartannat så lärde jag känna min pappa på många nya sätt. Att även få se en egen bok växa fram med layout, bilder & texter var mycket roligt. Slutligen var reaktionen från min pappa då han fick boken mycket kul att se.

Har du några tips till andra som vill göra en egen bok?
– Det första att tänka på är vem du vill ge en bok till och vilken känsla du vill förmedla med den. Var tydlig med vad du vill med boken då du skickar ut inbjudningarna till att skriva i boken. Slutresultatet, dvs känslan, av boken påverkas av allt från bokens layout till hur texter och bilder blir.

Vad har det betytt för dig och personen som fick boken?
– För mig har det varit den finaste presenten som jag kunde ge och den har gjort att jag lärt känna min pappa på många nya sätt. Dessutom blir det en fin bok att minnas honom med den dag han går bort. Boken har skapat mycket glädje och väckt många minnen för min pappa. Det har blivit en fin gåva som han alltid kan titta i och bli glad över.

Precis så som Christian beskrev gick även jag och min bror tillväga när vi för ca 5 år sedan gjorde en personlig bok till vår pappa på hans 55-årsdag, det var starskottet för Solentro – gör en egen bok (du kan läsa mer om det här).

DU kan också göra en egen bok till din pappa – Fars Dag närmar sig (söndagen den 13/11 2011) – vad väntar du på?!

Lycka till!