“Ge förlaget fingret!”

Det är något speciellt med en riktig bok; sidor att bläddra bland och innehåll att upptäcka. Utbudet av böcker att inspireras av är större än någonsin, inte minst för att allt fler gör sina egna. Med teknikens frammarsch blir det bara enklare och billigare att bli sin egen förläggare. Visst innebär det mycket jobb, lite svett och en lunta kontanter – men det är inte längre oöverkomligt. Däremot krävs det en hel del kunskap, beslutsamhet och jävlar anamma.

Tekniken gör det busenkelt att ge ut sin egen bok. En fördel med det är så klart att alla kan få ut sina böcker. Har du en verksamhet kan boken fungera som marknadsföring eller bli lite som ett visitkort, säger författarcoachen Ann Ljungberg. Läs mer om detta här.

Jag gjorde t ex en egen bok av mitt examensarbete hos www.solentro.se, en plats på nätet där man kan göra sin egen bok.