Begränsad upplaga av fotobok skapar kaos!

Om du ger ut en fotobok och vill skapa största möjliga uppmärksamhet – utan att betala dyra pengar på marknadsföring. Gör som Alec Soth och hans förlag. Ge först ut en begränsad upplaga. I Orlando i Florida fick nyligen 100 poliser kommenderas ut när upphetsade supportrar slogs om de åtrådda exemplaren av fotoboken ”Bruten Manual”.

Liknande kaos rapporteras för övrigt både från Greenwood i Indiana och gallerior i Maryland. Vad fotoboken handlar om? Alec Soth har fotograferat moderna tiders eremiter som av olika skäl drar sig tillbaka från civilisationen. I fyra år har han plåtat munkar, äventyrare, rymlingar mfl. 50 dollar kostar boken ”Bruten Manual” för den som lyckas komma över den i en hederlig bokhandel. På e-bay begärs det upp till 1 000 dollar styck.

Galet va? Läs mer här.