Idag är det Världsberättardagen!

Världsberättardagen är en global hyllning till berättandet – detta tycker jag ska firas och tänkte därför berätta vad som hände i helgen…

I helgen var jag ute och promenerade med min dotter sovandes i sin vagn. Vi gick omkring i olika bostadsområden i Malmö och i Gamla Limhamn finns det flera gator med väldigt mysiga gathus. Vid ett av husen stod en bil parkerad och jag noterade att ena parkeringsljuset baktill var tänt. Jag gick förbi, stannade till och tänkte efter;

Det tar väldigt lite tid och kräver ingen större ansträngning från min sida att se om jag kan förhindra en morgon av frustration för de som bor i huset och som mest troligt ska försöka köra till jobbet dagen därpå…

Jag vände om, ställde vagnen vid infarten, och gick och ringde på. Efter en liten stund öppnades dörren av en man som såg ganska frågande ut.

Ja…?

Jag berättade om parkeringsljuset och han tog på sig sina skor och tackade så mycket för att jag tagit mig tiden att säga till om det. Sedan gick han ut och stängde av ljuset.

Jag fortsatte min promenad precis som innan. Men med ett litet leende på läpparna… det är glädjande att hjälpa andra!

Världsberättardagen firas varje år och betydelsen ligger i det faktum att det är det första globala firandet av berättande i sitt slag! Det har också varit betydande att dra allmänhetens och mediernas uppmärksamhet till berättande som konstform. Läs mer här!

Hos Solentro kan du berätta din egen berättelse! Ingen nedladdning av program behövs och Solentro är helt gratis att använda. Hos Solentro skapar man sin egen bokreceptbokfotobokfotoalbumbröllopsbokexamensbok (yearbook), dopbokminnesbokbloggbokavskedsbok, “min första bok” – enkelhet, kreativitet och skapande ligger i fokus när du gör din egen bok. Lycka till!