“Att få skriva är ungefär som att andas för mig…”

Olivia Sonehag Bröms från Nykvarn har gjort en egen bok hos Solentro, här delar hon med sig av sin upplevelse:

Hur kom du på idén med att göra en egen bok?

Alla har vi ju våra speciella drömmar och min är att bli författare. Ända sen jag var liten har jag gått runt och tänkt på hur min första bok ska bli och därför kände jag i sammanhang med projektarbetet i skolan att det var det perfekta tillfället att göra min första bok!

Vad var roligast med att göra din egen bok?

Det roligaste var nog att göra det mesta helt själv. Att hela upplevelsen var min att göra.

Har du några tips till andra som vill göra en egen bok?

1. Tänk inte för mycket utan gör det bara!
2. Med Solentro är det inga konstigheter eller svårigheter, vem som helst klarar av det!
3. Sluta fundera och tänk på hur allt går till, slå till och gör det främst för din egen skull.

Vad har möjligheten att göra en egen bok betytt för dig?

Den har självklart betytt otroligt mycket. Att få skriva är ungefär som att andas för mig. Genom den här boken känner jag bara mer glädje och den kan också förhoppningsvis ge mig en knuff i författaryrket, vem vet!?

Du kan också göra din egen bok – vad väntar du på?

Lycka till!