Göra en bok med fri programvara!

Påvel tipsar på sin blogg i tre olika inlägg ingående om hur du kan göra din egen bok i en fri programvara som heter Lyx – The document Processor, i min mening verkar det inte helt enkelt (något han berättar mycket om i inlägg nummer 2).

Solentro är också helt gratis att använda och du behöver inte installera något på din dator, allt bokskapande sker online och när du är färdig med din bok kan du enkelt beställa en eller flera “riktiga” böcker som hårdband, mjukband, spiral- eller klammerhäftad – du väljer själv! 

Jag har tidigare skrivit en del inlägg om hur man på olika sätt kan göra sin egen bok; Solentro-skolan

Läs inlägget om olika sidmallar här
Läs inlägget om hur du kan göra en egen bok helt efter egen design här
Läs inlägget som handlar om pliktexemplar här

Och sist men inte minst, här kan du se en av böckerna som jag gjort!

Lycka till med ditt eget bokskapande!