Hur skapar man en bok i InDesign?

Peter Svensson berättar i ett inlägg på DUMAY om hur man kan göra sin egen bok i InDesign, sedan kan man trycka den hos t ex Solentro – gör en egen bok. Läs mer här.

Att tänka på (taget från Solentros FAQ):

Solentro är byggt för att ladda upp foton i JPEG-format. Minimum 300dpi men ju högre upplösning desto bättre. I nuläget kan du endast skapa egen design för inlagan, när det gäller omslaget så måste du välja någon av Solentros designer som förhoppningsvis passar till den design du skapar själv.

Skapa din bok i valfritt redigeringsprogram (exempelvis InDesign), spara varje sida som en högupplöst JPEG (måtten för våra sidor ser du när du loggat in – håll muspekaren över en specifik del på en sida så visas dels information om sidans användningsområde samt de exakta måtten för just den ytan och/eller sidan). Logga in på Solentro, ladda upp dina sidor i vårt system och lägg ut dem som heltäckande bilder så får du inlagan precis så som du önskar – alltså, ladda upp materialet bild för bild och dra ut det till respektive sida i din bok i vårt system.

Tänk på att de bilder du skapar i t ex. PhotoShop, InDesign m m. kan ha ett annat format och det är viktigt att inte lägga viktig information för nära kanterna. Beroende på vilken boktyp du väljer så beskärs böckerna något olika, dessutom så limmas en hårdbunden bok vilket gör att när man öppnar den så är det inte samma förfarande som t ex. vid en spiralbunden bok där spiralen går in i en del av boken.

Våra varningar bör ses som en hjälp på vägen. Många av våra kunder skapar eget bildmaterial i olika redigeringsprogram och laddar upp inskannade äldre foton och är väldigt nöjda med slutresultatet.

Hos Solentro kan du berätta din egen berättelse! Ingen nedladdning av program behövs och Solentro är helt gratis att använda. Hos Solentro skapar man sin egen bokreceptbokfotobokfotoalbumbröllopsbokexamensbok (yearbook), dopbokminnesbokbloggbokavskedsbok, “min första bok” – enkelhet, kreativitet och skapande ligger i fokus när du gör din egen bok. Lycka till!