Utmärkelse för boken “Ljudarkivet” Bovallstrands Hembygdsförening som är gjord hos Solentro!

Bovallstrands Hembygdsförening har fått en utmärkelse för boken som de gjort hos Solentro, så här lyder motiveringen:

Boken tar ett nytt grepp kring förmedling av vårt immateriella kulturarv i form av dialekter och berättelser genom att ljuddokumentation presenteras i text och bild.

Boken gör det än mer intressant och spännande att ta del av olika personers livsberättelser.

Boken och ljudupptagningen, cd:n, tillsammans fyller en viktig funktion i att bevara dialekter. En mycket bra kombination att ta efter för fler!

Så här skrev Freddie Skantze (som ligger bakom boken):
Hej Solentro, snart skall jag beställa ytterligare exemplar av min bok “Ljudarkivet” Bovallstrands Hembygdsförening. Tänkte i samband med det berätta för att vi har fått en utmärkelse för vår produkt, vilket vi får delvis tacka er på Solentro för som gjort det möjligt. Boken jag gjort är en illustrerad innehållsförteckning till två MP3-skivor med 14 timmars historieberättande, tal, sång, intervjuer. Skivorna sitter uppklistrade på pärmarnas insidor i plastfodral. Det har varit mycket uppskattat för lyssnarna att kunna se bilder och läsa om de personer som förekommer på skivorna. Produkten visar på ytterligare ett sätt att använda era böcker. I våras fick jag besked från Bohusläns Hembygdsförbund att denna vår bok fick hedersomnämnande för “Årets bok” vid deras årsmöte i maj. Himla kul och hedrande. Jag tror att hembygdsföreningar i allmänhet kan ha stor nytta av era produkter för bildarkiv och kulturorienterad information.
Med vänlig hälsning
Freddie Skantze
Läs mer här:
Roligt att se hur man kan använda böcker för att förstärka och förbättra upplevelsen för mottagaren.