Drakarna slukade inte alla!

Tjugo ungdomar i Helsingborg har under sommaren drillats i att starta företag. De fyra bäst utvecklade affärsidéerna gjorde upp om slutsegern. Upplägget var hämtat från tv-programmet “Draknästet”: att sälja in sig inför en jury bestående av lika rutinerade som svårimponerade entreprenörer.

De sex företagarna kring det ovala bordet slog effektivt hål på vidlyftiga kalkyler, samtidigt som ännu så länge ostadigt byggda koncept puttades omkull. Men ännu mer gav de råd som kan vara guld värda på den tuffa marknad som väntar där ute.

Vann gjorde Nino Harnesy, 25. Utan tidigare erfarenhet av entreprenörskap har han under sommaren förverkligat drömmen att jobba som ambulerande crossFit-tränare. Det vill säga åka runt till gym och arbetsplatser och leda pass i den nämnda träningsmetoden. Två kunder ska bli fler.

Läs mer här.

Jag och Tobias har varit med i det riktiga Draknästet på SVT, i första säsongens första avsnitt blev vi grillade – du kan se klippet här! Läs mer här.