En liten julsaga…

Skärmavbild 2012-12-06 kl. 11.34.52

Tobias i telefonen:
– Min cykel e borta!

Jaha, tänkte jag, tråkigt. Men det är lite av en verklighet här i storstan tyvärr…

Knappt en vecka senare var jag och min höggravida flickvän på väg för att köpa lite mat för en picknick i parken. På vägen dit passerade vi ett övergångställ och plötsligt cyklade en snubbe sakta förbi på en röd cykel. Medan jag var försjunken i min mobil så viftade min flickvän med armarna och pekade på cykeln.
– Ja, det är den! sa jag.

Innan jag visste ordet av så var min flickvän ifatt snubben och jag var inte långt efter. Vi fick stopp på honom och han undrade vad vi ville… efter några om och men så insåg han att han var fast. Han kände sig rätt dum när han insåg att cykeln han cyklade på var rätt iögonfallande. Vår logotyp och dess röda ganska skrikiga färg syntes ju lång väg!

Jag ringde polisen och han väntade snällt kvar, han och cykeln fick följa med polisen. Jag och min flickvän gick med ett leende på läpparna därifrån.

Efter en dryg timme ringde polisen och sa att jag kunde hämta cykeln inne i stan, det gjorde vi. Sedan ringde jag min bror och frågade vad jag skulle få i hittelön om jag hittade hans cykel?! 🙂

Numera cyklar vi båda till jobbet igen, och min bror har köpt nytt och bättre lås till sin cykel!

God Jul på er!