Golvföretag firade med fotobok!

Platsen för firandet var vald med omsorg, ett litet hotell på Östermalm i Stockholm, som utan tvekan lever upp till sitt namn Ett hem. Sällskapsrummet och matsalen var dekorerade med Tobias Regells bilder som ingår i boken. Fotografen har följt familjen på resor och möten med de många internationella designer som samarbetar med Ulricehamnsföretaget.

De internationella formgivarna har också intervjuats i boken. Intervjuerna har gjorts av Simon Mills som bland annat medarbetar i designtidskriften Wallpaper. Han är lika entusiastisk när han talar om Bolons kultstatus bland världens formgivarelit, som när han berättar om produktionen i Ulricehamn.

– Boken är en berättelse om vår historia, en personlig berättelse med svartvita bilder, säger Marie Eklund som är designer.

Det är tio år sedan systrarna Marie och Annica Eklund tog över företaget. Och det är 20 år sedan deras föräldrar satsade på att göra golv för offentligmiljön istället för mattor till yttertält. Själva företaget, startades av farfar Nils-Erik Eklund som började göra trasmattor av nylon- och bomullsspill för mer än 60 år sedan.

Läs mer här.