Solentro sponsrade DeafBlind Challenge

 

Dövblinda Torbjörn Svensson tog sig an utmaningen att paddla över Öresund. Paddlingen tog drygt en timme och Torbjörn blev den första dövblinda som tog sig över sundet.

Torbjörns egna ord: “Det är mycket känslor just nu. Dels den enorma glädjen att jag faktiskt fixade det! Jag tog mig över! Men sen också ledsamhet över att vår resa med DBC nu är över. Det har varit fantastiskt att få ha er som sponsorer och det stöd ni har gett. Utan er hade detta aldrig kunnat genomföras! Så stort tack från djupet av mitt hjärta!

 

Köp Torbjörns bok här: Bortom solnedgången

Vad händer när man mitt i livet får ett besked som man inte vill få? Ena dagen lever du ditt vardagsliv som gift småbarnsförälder och nästa dag får du plötsligt veta att innanför de blå ögonen så finns en allvarlig ögonsjukdom som heter Retinitis Pigmentosa? Den tillsammans med din hörselskada innebär nu ett omfattande funktionshinder som heter dövblindhet. Vad händer när man måste ge upp det som man tidigare tagit för givet och anpassa sig till ett nytt liv med försämrad syn och hörsel? Att gå från ditt självständiga liv som lastbilschaufför mot att använda en vit käpp och ledsagare för att ta sig fram. Går allt in i ett evigt mörker eller blir det en sista solnedgång innan dess? Finns det något mer bortom solnedgången? Följ med från början in i en resa av insikter, känslor och tankar med denna bloggbok, som baseras på författarens
blogg Att leva med RP.