Solentro World Photography award 2019, vinnaren är…

Vinnaren är: Tanja från Sverige

Se intervju nedan:

Skärmavbild 2019-11-03 kl. 13.21.08.jpg

Är foto ett intresse eller är det ditt jobb?
– Det är ett intresse.

När kom ditt intresse för foto?
– När jag var liten fyllde jag mina föräldrars Kamerarulle lite då och då med bilder på mig själv, kompisar, vår hund och gosedjur. Inte så uppskattat alltid då det på den tiden var ganska dyrt att framkalla bilder.

– Jag fick min första egna kamera av mina farföräldrar och i kombination av att min kusin hade en liten egengjord framkallningsstudio i sitt badrum ett tag för längesedan där jag fick hjälpa till och låna hennes systemkamera, samt min Pappas stora fotointresse och kunskap inom detta har fått mig både inspirerad och gett mig de verktygen jag behöver för att skapa min egen värld inom fotograferingen.

– När vår dotter dog samma dag som hon var beräknad att komma 2013, fick mig att uppskatta och fånga de där små detaljerna med kameran som kanske inte alla ser men som kan vara oerhört viktigt för individen själv.

Var är vinnar-fotot taget?
– Fotot är taget vid Vantalängan som ligger på skåneleden. Jag och min bästa vän hade vår vandrings premiär där i slutet av sommaren.

– Vattnet var nästan slut i våra flaskor efter timmar av vandring och vilken lycka att nå denna vattenpump!

Vart hittar du din inspiration?
– I allt som livet ger och tar.

Dina bästa fototips?
– Lägg inte ner för mycket tid på hur motivet ska se ut och vara, då blir det många gånger en platt bild istället för levande och personligt. Fånga de där magiska ögonblicken i vardagen.

Vilken typ av fotografering gillar du bäst?
– Den spontana fotograferingen som när barnen hoppar i vattenpölar eller har ritat över hela sig, när solnedgången från 1 sekund till en annan skapar de mest fantastiska färgerna, när regnet öser ner och vattendropparna landar i ett stort plask.

Vilken är din favoritårstid att fota?
– Våren och hösten när färgerna i naturen är som starkast och finast.