Dina egna bilder

När du gör din egen bok så handlar det inte alltid om text, man har även bilder som man vill dela med sig av. Ibland gör man en renodlad fotobok där bilderna är i fokus men även i en släktkrönika vill man kanske ha med fotografier från tidigare generationer. Oavsett vad syftet är så ska det vara enkelt och kvaliteten på bilderna måste bli bra.

Hos Solentro så varnar vi när en bild har för låg upplösning – detta oavsett om du laddar upp en bild från din digitalkamera eller om du scannat in ett äldre fotografi. Det är dock viktigt att poängtera att en bild eller ett foto många gånger har ett större värde än just kvaliteten. Varningarna bör ses som en hjälp på vägen.

Dessutom kan man skapa egen layout – många kunder skapar eget bildmaterial i olika redigeringsprogram och laddar upp inskannade äldre foton och är väldigt nöjda med slutresultatet. Vårt system är byggt för att ladda upp foton i JPEG-format. Minimum 300dpi men ju högre upplösning desto bättre. De bilder du skapar i t ex. PhotoShop, InDesign m m. kan ha ett annat format och det är viktigt att inte lägga viktig information för nära kanterna. Beroende på vilken boktyp du väljer så beskärs böckerna något olika, dessutom så limmas en hårdbunden bok vilket gör att när man öppnar den så är det inte samma förfarande som t ex. vid en spriralbunden bok där spiralen går in i en del av boken.

För att se hur bilden kommer att bli dra in bilden i boken och klicka på GRANSKA.

En fotobok från Solentro

De bilder som markeras med ett utropstecken/varning riskerar ha för låg upplösning för att återges med fullgod kvalitet i tryck. Kvaliteten på bilder är beroende på faktorer som upplösning, ljus, stadighet på kamera med mera. Minimum 300dpi (Jpeg) men ju högre upplösning desto bättre. Solentro kan inte ansvara för bilder som inte har tillräckligt god kvalitet för att återges i tryck