Ställ inte för höga krav på dig själv

Många gånger när jag berättar om möjligheten att göra en egen bok för någon som inte ens visste att den möjligheten fanns så får jag känslan att han eller hon känner en stor press så fort det handlar om en bok. Jag brukar genast avdramatisera och förklara att det inte handlar om romaner i Strindbergstil utan om ett personligt innehåll. Enkelt och okomplicerat många gånger och med skönhetsfel. Men det gör inget om den inte fylls med ett perfekt innehåll, tvärtom, de böcker som görs är ofta en gåva och ingen av oss är perfekta, därför gör en eller annan skönhetsmiss bara att det känns mer äkta och att vi alla kan relatera till det.

Så sänk kraven, det viktiga är inte att allt blir perfekt, utan det viktiga är att det blir av. För mottagaren av en personlig bok blir upplevelsen väldigt speciell – men bara om det blir av.

/Tobias, bror till Hampus och som gästspelar här ibland:)