Solentro-skolan, lektion 2 – egen design!

Hos Solentro kan du inte bara göra en bok i Solentros system, du kan dessutom använda valfritt redigeringsprogram för att skapa din egen layout på just din bok. Så här går det till:

Fotokollage skapat i ett redigeringsprogram

Skapa din bok i valfritt redigeringsprogram, spara varje sida som en högupplöst JPEG. Logga in på Solentro, ladda upp bilderna/sidorna i och lägg ut dem som heltäckande bilder så får du inlagan precis så som du önskar – alltså, ladda upp materialet bild för bild och dra ut det till respektive sida i din bok i Solentros system. Tänk på att systemet är byggt för att ladda upp foton i JPEG-format. Minimum 300dpi men ju högre upplösning desto bättre.

Kan du inte spara i JPEG-format?

Då kan du istället spara din fil som PDF och sedan omvandla den till JPEG-format. För att omvandla PDF till JPEG-filer kan du använda dig av följande sida: http://smallpdf.com/pdf-to-jpg. Ladda upp din PDF, klicka på “convert entire pages” och varje sida blir en egen JPEG-fil som sparas som en zip-fil. Logga in på Solentro, ladda upp dina sidor i vårt system och klicka på “Egen bakgrund” eller “Sidmallar”. Dra in önskad bild från MINA BILDER till ytan som visas eller på en heltäckande bild-sida. På så vis får du din bok precis så som du önskar – alltså, ladda upp materialet bild för bild och dra ut det till respektive sida i din bok i vårt system.

Tänk på att de bilder du skapar i t ex. PhotoShop, InDesign m m. kan ha ett annat format och det är viktigt att inte lägga viktig information för nära kanterna. Beroende på vilken boktyp du väljer så beskärs böckerna något olika, dessutom så limmas en hårdbunden bok vilket gör att när man öppnar den så är det inte samma förfarande som t ex. vid en spriralbunden bok där spiralbindningen går in i en del av boken.

Våra varningar bör ses som en hjälp på vägen. Många av våra kunder skapar eget bildmaterial i olika redigeringsprogram och laddar upp inskannade äldre foton och är väldigt nöjda med slutresultatet.