Boktips: The Happiness Project av Gretchen Rubin

Vill tipsa om en bok som verkar både intressant och vettig – The Happiness Project – av Gretchen Rubin – boken kom ut i USA i julas men har först nu börjat nämnas i svenska medier – den är dock redan en bästsäljare “over there”.

Gretchen var tillfreds med livet men kände att någonting fattades, “känslan av verklig lycka”. Svenska Dagbladet berättar i en intervju hur det hela gick till.

Gretchen upptäckte bland annat hur tidskrävande det var att bli mer lycklig och de tre största förändringarna som gjorde henne lyckligare var helt enkelt: fler vänner, mer sömn och mer sång.

Fler vänner fick hon bland annat genom att börja blogga. Nuförtiden delar många av oss med sig genom sina bloggar av både vardagsbekymmer, kärlek, shopping och annat men också tips och trix om hur vardagen kan förenklas och hur man kan bli “lyckligare”!

Bloggen har kommit att bli en “dagbok för alla” – och det vi här på Solentro ser är allt fler väljer att föreviga sin blogg som bok. Vanligtvis gör man inte en bok av hela bloggen utan man väljer ut de bästa och mest minnesvärda inläggen och gör en bok för varje år eller halvår som man haft bloggen!