Blogg till bok – hur gör jag?

Apropå gårdagens boktips-inlägg som delvis handlade om hur allt fler vill flytta sina bloggar från det digitala till en riktig fysisk bok så fick Solentro in en intressant fråga till kundtjänst från en person som minst sagt var tidigt ute med bloggandet. Hennes fråga löd så här:

Jag undrar ifall Ni har möjlighet att göra en bok av en blogg jag fört sedan 2001? De skall nämligen lägga ner hemsidan jag fört bloggen på och jag vill så gärna ha kvar det.

Blogg till bok?

Intresant att bloggen bara kommer att lägga ner utan att erbjuda någon form av överföringsmöjligheter för sina användare.

Vi på Solentro tycker det är jättekul att allt fler väljer att föreviga sina bloggar som böcker – så här löd Solentros svar på hennes fråga:

De flesta av våra bloggboksanvändare väljer ut det bästa ur sin blogg och kopierar textinnehållet och klistrar sedan in det i vår tjänst och på så vis skapar de sin egen bloggbok.
Vad beträffar alla de bilder du antagligen/kanske har laddat upp i din blogg så hoppas jag att du har orginalfilerna på din dator. Detta eftersom din bloggleverantör skalat ner bilderna för att inte ta för mycket plats på deras servrar och därför kan du inte använda dessa bilder när du gör en bok av bloggen – de kommer mest troligt inte bli bra i tryck.
Du kan givetvis prova att ladda upp dem i vårt system – vårt system varnar med en varningstriangel om bilden riskerar att bli dålig men du ser det bäst genom att lägga ut bilden i din bok och därefter klicka på GRANSKA.
Vi kan trycka böcker upp till 300 sidor upp till A4-format vilket innebär att du borde få plats med en hel del inlägg i en sådan bok.”

För att läsa mer om bloggböcker, kolla här: http://solentro.se/bloggbok