Foton i din fotobok!

I och med Solentros senaste förbättring så kan man lägga in flera bilder på en och samma sida och dessutom skriva bildtexter till varje bild.

Du väljer själv vilken sidmall som passar din fotobok eller den sidan i boken som du väljer att jobba med.

För att skjuta material framför dig så behöver du bara dra in en ny sidmall på den sidan som du vill flytta fram – drar du in en bild så ersätter den befintlig bild. Utgå alltid från sidmallarna – det är dem du kan flytta runt hur du vill (med eller utan innehåll). Du kan även flytta runt bilder men då måste du lägga in en ny sidmall först och sen dra över bilden dit.

När du för musen över det högra översta hörnet på en sida så visas ett “x”, detta innebär att du kan ta bort den sidan helt och hållet från din bok. När muspekaren ligger över översta delen på en sida så visas två korsande pilar, håll nere musknappen när denna symbol visar sig så kan du flytta sidmallen med innehåll.

När du laddat upp din egen bild och den markeras med ett utropstecken/varning så riskerar bilden att ha för låg upplösning för att återges med fullgod kvalitet i tryck. Kvaliteten på bilder är beroende på faktorer som upplösning, ljus, stadighet på kamera med mera. Minimum 300dpi (Jpeg) men ju högre upplösning desto bättre.

Våra varningar bör ses som en hjälp på vägen. En bild eller ett foto har många gånger ett större värde än just kvaliteten. Många kunder skapar eget bildmaterial i olika redigeringsprogram och laddar upp inskannade äldre foton och är väldigt nöjda med slutresultatet. Dra in din bild i boken och klicka på GRANSKA för att se hur bilden kommer att bli. Solentro kan inte ansvara för bilder som inte har tillräckligt god kvalitet för att återges i tryck.

De bilder du laddar upp i vårt system färgkorrigeras inte utan vi använder din orginalbild och försöker återge den så exakt som möjligt.

Vi har inga egna färgprofiler men vi säkerställer att de färgprofiler du har fäst på dina bilder följer med hela vägen till tryck. Därför kan du soft-proofa bilderna själv innan du laddar upp dem – vår GRANSKA-vy är en “best effort” – vill du vara säker på dina färger så är det dina orginalbilder du ska förlita dig på.

Din skärm kan ha olika inställningar och vi kan därför inte garantera att de färger du valt och de bilder du skapat överensstämmer till 100% med det du ser.

Upplösning: 300 dpi

Färgrymd: RGB

Tänk på att det inte går att kopiera in bilder i Solentros editor/toolbar – bilder måste laddas upp separat genom att klicka på MINA BILDER och därefter “Ladda upp”.