Foton från Stockholm kanske blir en fotobok?

Häromdagen gjorde Svenska Dagbladet en rolig grej – de lånade ut kameror till turister i Stockholm och lät dem fotografera vad de ville. De har sedan publicerat dessa bilder på sin hemsida med motiveringen; “Med kamerans hjälp tar semesterresenären världen i besittning och samlar bevis på sina upplevelser. Vilken bild av Stockholm tar turisterna med sig hem?

Tyckte det var ett intressant förhållningssätt  – och jag håller med om hur mycket minnen som skapas genom fotografering.

Var vi än befinner oss i världen så tar vi med oss en bit av platsen i form av ett fotografi – ett bevis på att vi faktiskt varit där men samtidigt ett fantastiskt sätt att dela med oss av våra upplevelser!

Jag har hört att i Japan så anses det oerhört oförskämt och respektlöst att komma hem från en utlandsresa utan att kunna dela med sig av sina upplevelser genom film eller fotografier…

Några av fotona som turisterna tog!

Hos Solentro skapar man sin egen bokfotobokfotoalbumbröllopsbokexamensbok(yearbook), dopbokminnesbok,bloggbokavskedsbok,födelsedagsbok, ”min första bok” – enkelhet, kreativitet och skapande ligger i fokus när du gör din egen bok.