Skapa arbete som ger pengar…

Under min studietid så drygade jag ut min studentkassa med att jobba med en rad olika saker; förskolelärare, modell, städare, lärarassistent m m.

Ett av det minsta och kortaste jobbet jag utfört var för en fotograf i Malmö. Jag och två tjejer ställde upp som modeller en förmiddag och han fotade en massa olika bilder för olika tillfällen – vi fick ordentligt betalt för den tiden och dessutom skulle vi få betalt för varje bild han sålde vidare…

Och visst, bilderna har tydligen sålts vidare…

Minst ett par gånger om året så dyker det upp någon bild i ett oväntat sammanhang; en kompis ringer och berättar att hon läser en tidning på tåget där jag är med, brorsan har en briefing med en reklambyrå som visar upp bilder på, ja gissa vem, mig! hehe

Nu senast var det en kompis som skickade ett MMS med en bild från tidningen Kattis & Company där jag lustigt nog är med i samma artikel som Charlie Söderberg som jobbar tillsammans med brorsan på Pengakoll.se, världen är bra liten ibland!

Och framförallt… jag är med i en artikel som handlar om ekonomi men det intressanta är att jag inte sett röken av några pengar från den här fotografen… borde kanske ringa honom? Eller skriva en bok om det…