Alla har en bok inom sig…

Vill tipsa om en intressant blogg och framförallt ett inlägg som handlar om att det ibland kan vara motigt och jobbigt att göra det där man borde… att skriva…

En professionell skrivcoach/lektör kostar pengar och jag tror att det kan vara bra för många att anlita en sådan. Att förlita sig på godtycklig – och enormt tids- och energikrävande feedback, utan skälig ersättning, från en släkting eller vän, det tror jag inte alls på. […] Ett romanbyggande är en tuff process som ofta innebär hårda ord och som man bör vara specialist på att feedbacka […] Om du på allvar investerar i din skrivardröm med en coach så blir detinte mindre jobbigt, men du får ett objektivt erfaret bollplank som kommer att göra allt för att hjälpa dig låsa upp din potential. Och, kanske viktigast av allt, coachen kommer att kräva dig på ny text varje vecka (eller nåt i den stilen). Bra. För utan deadline blir det inget. Återvänder man inte regelbundet till texten blir det inget. Trust me. Kan du inte tvinga dig själv att konfrontera din egen skit (för, let’s face it, det mesta man skriver blir INTE bra med en gång) och polera upp den får du lägga ner din dröm eller satsa hårdare. Skaffa personal trainer = ie skrivcoach.” hämtat från bloggen:

Om man inte vill lägga pengar på just detta så är mitt tips att då och då ta en liten paus och göra någonting annat kreativt, något som kanske är lite “lättare” än det man har problem med – kanske kan man börja sortera sina foton som man sen gör en fotobok av för att tänka på något annat för en stund… men jag håller med om att det krävs en hel del självdisciplin för att möta sina egna deadlines!

Lycka till!