Skriv en bok utan att trycka på en tangent!

Apropå gårdagens inlägg om hur man bäst motiverar sig själv att skriva (eller med hjälp av någon annan) så finns det givetvis alternativ… det pratas en del om “spökskrivare“!  Och visst, politiker och även en hel del konstnärer har under lång tid haft någon annan som “skapat” åt dem och för min del så ser jag inte något negativt i detta… visserligen så kan det idag vara väldigt enkelt att göra sin egen bok men då handlar det om att själva bokproduktionen blivit bättre, enklare och billigare!

För min del handlar skapande inte alltid om ett hantverk utan om en idé eller en förmåga att berätta eller förmedla en historia… det finns dom som är fantastiskt duktiga på att klippa en film men som inte kan skapa en film (regissera)… jag tror skapandeprocesser många gånger handlar om ett samarbete – det viktiga är då att alla inblande får den cred de förtjänar!

Men somliga verkar tycka helt annorlunda; “Nä, faktum är att jag skulle skämmas ögonen ur mig ifall jag satt i en TV-soffa och flinade och sen visste att det var en annan som suttit i en liten stuga i inre norrland och knåpat ihop min senaste roman!” – citerat från http://morranbloggen.blogspot.com/ av Ingrid E.

Kan också i detta sammanhang passa på att tipsa om filmen The Ghost Writer (2010) av Roman Polanski med Pierce Brosnan och Ewan McGregor, faktiskt riktigt bra!