En minnesbok kan vara stöpt i många olika former…

En minnesbok behöver inte alltid innebära att någon lämnat oss – efter 28 album och över 30 år som låtskrivare ska Eldkvarns sångare och frontfigur Per Plura Jonsson debutera som författare. Boken kommer att bli som ett kollage av historier och bilder från Pluras och Eldkvarns historia – och en hel del om Norrköping. Om detta berättar Ulf Mossberg på Expressen i en artikel.

Jag tycker det är bra att ordet “minnesbok” används i en vidare mening än enbart som ett minne efter någon som gått bort. Hos Solentro görs böcker om så mycket olika saker, minnesboken är ett av många exempel på hur en bok kan användas som minne. Inte bara ett minne av en person utan även för att minnas händelser, datum osv.

När någon går ur tiden finns minnena kvar. Genom att samla dem och göra din egen bok kan du återuppleva dem. Ett sätt att minnas och dela med sig av den bortgångne. Be omgivningen beskriva den bortgångne som person, samla texterna, dödsannonsen och begravningsakten och foton. Samlat i en riktigt vacker fotobok blir det till ett vackert minne att återkomma till. Allt du behöver göra är att lägga in emailadresserna i bjud-in-tjänsten på Solentro så skickas en inbjudan ut och hälsningarna och bilderna går rakt in i boken. Enkelt och snabbt – ett oförglömligt minne!