Ålder spelar ingen roll när man gör sin egen bok!

Det är ALDRIG för sent!

Vid 94 års ålder debuterar Visbybon Leopold Brunner som författare med den självbiografiska boken “Den ofrivillige soldaten” som handlar om hans tid som soldat i tyska armén under andra världskriget.

Foto: Henrik Radhe

Marianne Coyet (98 år gammal) är aktuell med ”Kärlekens händer”, berättelser som knyter samman hennes livserfarenheter.

Foto: Andreas Kassel

Jag tycker det är helt fantastiskt och framförallt viktigt att de många berättelser som finns hos våra äldre kommer ut så att vi alla kan ta del av vår gemensamma historia – risken är annars att mycket viktiga, intressanta och roliga saker glöms bort!

Sven Lundin (80 år gammal) gjorde sin bok hos Solentro – han skrev om sitt liv, sina minnen och upplevelser. Han tryckte sedan upp ett 20-tal böcker och gav till alla sina barn och barnbarn. Gissa om det blev en lyckad present? Ett minne för dem att ta med sig resten av sina liv men också föra hans ord vidare till kommande generationer! Jag hoppas fler gör som Sven och tar tillfället i akt och gör sin egen bok!

Så här skrev Sven till Solentro:

“Hej på Er!!!! Min bok har blivit mycket populär i familjen och har även spritts sig utanför. Här kommer några synpunkter från några läsare av min bok “Mitt LIV”.

Hej Morfar. Vill bara tacka så jättemycke för Din fina bok! Det var underbart och härligt att få läsa om ditt liv och den tiden som har varit. Puss och Kram Karolina (barnbarn)

Barnbarns sambo; “Tack för en intressant läsning. Jag kunde inte sluta förrän jag hade läst hela boken. Jag läste den på julaftonen. Intressant att du har så bra minne för händelser och namn.

Många varma Hälsningar en mycket nöjd MITT LIV författare Sven”

Kommentarer som dessa gör det oerhört kul att skejta till jobbet – ett leende på läpparna smittar av sig på de förbipasserande och hela gatan skiner upp där jag kommer farande!