Boken The Dump presenteras på bokmässan i Göteborg!

“Genom att gödsla ett land som Kambodja med pengar i form av bistånd, utan någon egentlig kontroll, undergräver man denna nations möjligheter att komma ur sin fattigdom. Det svenska biståndet på mer än 100 miljoner per år, liksom en lång rad andra länders välvilja att öppna pengasäcken, är enbart ett sätt att hamna högt upp på HRI, Humanitarian Response Index. Människorna, i detta fall de barnrika familjerna på några av Asiens största soptippar, blir därmed bara brickor i ett cyniskt internationellt spel där alla – precis alla – är förlorare. Och givetvis är det barnen som dör längs vägen”, säger Peppe Arninge i ett pressmeddelande.

Bildjournalisten Peppe Arninges nya fotobok The Dump presenteras på Bokmässan i Göteborg, fredagen den 24 september, i Nevabooks monter D05:20.

Bildjournalisten Peppe Arninge, frilans för Scanpix och kontrakterad med USA-baserade WpN mellan 2005 och 2009, har de senaste femton åren både bott och arbetat i Sydostasien och under denna tid genomfört ett stort antal resor till bland annat Kambodja. Där har han i omgångar bland annat följt och dokumenterat några av världens mest utnyttjade människor – de barnrika familjerna på några av Asiens största soptippar. Boken ifrågasätter om det verkligen är rimligt att svenska och utländska skattepengar, i ett aldrig sinande flöde, ska få fortsätta att spä på Kambodjas redan extrema och numera världsberömda korruption – utan att någon sätter ned foten och säger stopp.

Jag tycker detta verkar vara en intressant och viktig fotobok!