Från blogg till bok!

Det finns lite olika sätt att göra en bok av din blogg… det enklaste är nog att bara kopiera sin text från bloggen och lägga in i t ex Solentros bokskaparsystem. Tillhörande bilder i bloggen bör du ladda upp separat och i orginalformat annars riskerar de ha för låg upplösning i tryck.

Beroende på vilken blogg du använder så finns det mer automatiserade sätt att göra detta på. Lennart, som driver bloggen IKT-sommar, har gjort en instruktionsfilm – kolla på den här!

Ingrid har gjort en bok (PDF) efter Lennarts instruktioner men jag är inte säker på hur bra det går att sedan trycka den, men ni kan läsa mer om det här.

Oavsett hur man väljer att gå tillväga för att göra om sin blogg till en bok, så tycker jag det är kul att allt fler vill göra en bok av sin blogg – jag har skrivit om detta i ett tidigare inlägg (läs mer här) då en kund hörde av sig till oss och berättade att hennes blogg skulle läggas ned och hon vill veta vad hon skulle göra med allt sitt innehåll – då var Solentro ett alternativ!