Varje bok är unik!

Det håller vi på Solentro verkligen med om – Sydsvenskan berättar om bilderbokskonstnären och illustratören Staffan Gnosspelius som tillverkar små skissböcker. Den utvandrade Lundagrabben som utbildade sig till konstnär i skotska Edinburgh bor sedan åtta år i södra London. I den mån storstadens tempo har påverkat honom så handlar det inte om snabbhet. Snarare tvärtom. Illustrationerna till ”Gå och bada, Mister Räf” tog cirka ett och ett halvt år att göra. Staffan Gnosspelius arbetar med olika trycktekniker och sådant tar tid.

Att göra en bok får ta tid…

Foto: Lars Brundin

Det ska vara lustfyllt att göra sin egen bok. Allt runtomkring ska vara så enkelt som möjligt så att man kan låta kreativiteten flöda – det är tanken med Solentro – användarna säger “Busenkelt!” och vi kan inte annat än att hålla med!