Hur blir man en framgångsrik egenutgivare?

Kristina Svensson berättar i ett inlägg på sin blogg om hur hon gick tillväga för att ge ut sin egen bok… det viktigaste för henne var att “förverkliga drömmen att se min bok tryckt och att helt enkelt bli läst.

Hos Solentro är möjligheterna många och du ansvarar helt och hållet själv för din bok och dess utgivning. Du som beställare av en egen bok eller fotobok är ansvarig utgivare samt rättighetsinnehavare av innehållet – det material du själv tillhandahåller förblir alltså ditt. Så här säger Kristina; “Storlek på upplaga beror på hur många böcker man tror sig kunna sälja, hur mycket pengar man är beredd att investera samt hur många böcker man har plats att lagra. Jag är ekonomiskt försiktig och bor dessutom i en lägenhet, att trycka en stor upplaga och lagra var helt enkelt inte aktuellt utan jag valde print on demand. Det är miljövänligt då boken trycks först när den beställs, innebär lägre startkostnader men också dyrare styckpris och mindre vinstmarginal.