Koppla av och ner!

Boken om en familj som kopplar ner sig från internet blir en bestseller. Nätfrälsta teknikkramare vänder om och varnar för webbknarkandets effekter. Efter en nästan religiös tilltro till internet träder nu nätskeptikerna fram. Ser vi en backlash i den digitala revolutionens svallvågor?

Riktigt så illa är det väl ändå inte? För mig handlar det om frihet med ansvar… som så mycket annat så är väl ändå “lagom” bäst! Om man väljer när man själv vill vara uppkopplad, mottaglig för sms, telefonsamtal och email så torde det inte bli så “jobbigt”… men jag förstår om många känner sig manade eller rent av “tvingade” att kolla sin Facebook varje dag – hela tiden!

Vi slutade vara rädda för ledan. Det är viktigt att våga ha tråkigt och inte ständigt få intryck. Bara för att du tar del av ett innehåll betyder inte det att du är stimulerad. Det går att surfa sig genom livet, men det är bara på ytan. Vi måste stanna upp för att kunna dyka. Jag tror inte att du är förmögen att ta in information konstant om du aldrig kopplar av och reflekterar. Det är inte “dötid” – tvärtom! Det föder idéer, berättar Susan Maushart, författare till bästsäljaren Nedkopplad.

Läs mer här!