Minnesbok om ungdomstid!

Skrombergaverken finns inte längre, men de som levde i skuggan av bruket är fortfarande kvar. Nu har några av dem samlat sina minnen av hur det var att vara ung under tiden 1930–1960-talen. Bakom boken “Ung i Skromberga och Ekeby under förra seklet“, som precis kommit ut, står åtta medlemmar av föreningen Skromberga akademi och Centrum för Arbetarhistoria i Landskrona – läs mer här!

En minnesbok eller historiebok kan vara utformad på många olika sätt… häromveckan berättade jag om historikern Stig Ewaldson från Viken som valt att göra en egen bok hos Solentro –  läs hela inlägget här!

Men det kan också handla om en när någon går ur tiden. Genom att samla minnena och göra en egen minnesbok kan man återuppleva dem. Ett sätt att minnas och dela med sig av den bortgångne – läs mer här.

Foto: Tobias Andersson