5 tips för bättre foton till din fotobok!

1. Flytta dig närmare ditt objekt. Det finns inget som förstör ett foto mer än en distraherande bakgrund. Om du har en bra bakgrund se till att ditt objekt kommer närmre kameran så att objektet inte försvinner i bilden.

2. Ta många foton. Ta så många foton som du kan lagra i din kamera med små variationer för att sedan välja den som blir bäst. Glöm inte radera alla bortvalda bilder.

3. Hitta rätt ljus. Leta efter rätt ljus, se vartifrån det kommer och använd det till din fördel. Ställ dig frågan: Hur kan jag använda ljuset för att göra mina bilder bättre?

4. Använd blixten dagtid. Det är vanligt att tro att blixten endast ska användas när det är mörkt ute eller när man är inomhus, men så är det inte. Om det är en dag med mycket ljus och solen skapar skarpa skuggor på ditt objekt, använd blixt. Blixten gör dessa skuggor ljusare och skapar en jämnare exponering över hela bilden.

5. Håll det enkelt. Om du är nybörjare, försök att använda så få objekt i ditt foto som möjligt. På så sätt ser du till att ditt foto inte ser för rörigt ut.