Få snyggare bilder till din fotobok

Vi alla vill ha riktigt snygga bilder till våra fotoböcker oavsett om de är för privat bruk eller inte. Problemet är att du inte vet vart du enkelt kan redigera dina bilder?

Vi har tagit fram 3 stycken gratisprogram som du kan använda dig av när du redigerar dina bilder till din nästa bok eller fotobok.

1. Pixlr

Pixlr är en webbapplikation och du behöver inte ladda ner något program för att kunna redigera dina bilder. Ett perfekt program för dig som snabbt vill redigera små till medelstora förändringar i dina bilder.

2. Gimp (Kan vara något avancerat för dess alla funktioner)

Bildbehandlingprogrammet fungerar både för mac och windows och är ett kraftfullt verktyg som kommer så nära Adobe Photoshop som det går. Du kan arbeta med lager, färgkanaler, masker och mycket mer.

3. Photopea

Även Photopea är en webbapplikation direkt i webbläsaren. Ändra exponering, öka mättnaden, använda filter och mycket mer. Programmet kan vara något segt och du kan inte redigera i råfiler, men det är helt gratis.

När du har redigerat klart dina bilder sparar du ner dem i JPEG format, loggar in på ditt bokkonto www.solentro.se och laddar sedan upp dina bilder under “mina bilder”. Lycka till!