En bok ges ut om den första årskullen från Klippans Gymnasium!

Glada och förväntansfulla män och kvinnor i sextioårsåldern småpratar och skrattar. Det är kramar och “Nej, men hej!” när ännu en gammal klasskompis dyker upp. Gymnasiets allra första studentkull firar att det är 50 år sedan de tog studenten från Klippans Gymnasium. Christer Fors och Margareta Ihse bläddrar i provtrycket av boken om gymnasiets första årskull (se bilden). “Vi kände på oss att det var upp till oss att skapa traditioner.” En bok ges ut om årskullen. Alla har fått bidra med sin livshistoria.

Precis så tänker många som gör böcker hos Solentro – man vill bevara det man varit med och som jag berättade i ett tidigare inlägg om studentböcker så kan man göra detta alldeles själv eller tillsammans med andra.

HD/NST STEFAN ED

Varför är det viktigt att träffas? Margareta Ihse växte upp i Perstorp, inspirerades av de naturvetenskapliga ämnena i skolan och blev så småningom professor i ekologisk geografi. Hon förklarar att sammanhållningen i gruppen betytt mycket.

– Det är för att visa hur viktiga de här tre år i ungdomen var och hur mycket de styrde ens utveckling. Hur mycket det betydde att ha en sådan här grupp där man kände sig trygg. Vi var en liten klass som försökte göra mycket tillsammans.

Läs mer här: http://hd.se/familj/2011/05/10/de-ses-ater-efter-50-ar/

Solentro är helt webbaserad, ingen nedladdning av program behövs och är helt gratis att använda. Hos Solentro skapar man sin egen bokfotobokfotoalbumbröllopsbokexamensbok(yearbook), dopbokminnesbokbloggbokavskedsbok, “min första bok” – enkelhet, kreativitet och skapande ligger i fokus när du gör din egen bok. Lycka till!